Bel Weert: 0495 450122, Bel Roermond: 0475-400611 of stuur een e-mail: info@bonten-advies.nl

Ziek tijdens vakantie: wat nu?

Ziek tijdens vakantie: wat nu?

Indien een werknemer tijdens vakantie ziek wordt, gaan deze ziektedagen in principe niet af van het vakantiesaldo. De werknemer moet zich dan wel officieel ziek melden bij de werkgever en zich wenden tot de huisarts. Indien de werknemer op vakantie is in het buitenland, betekent dit dat hij zich tot een buitenlandse arts moet wenden. Deze arts dient een verklaring op te stellen (in het Nederlands of in het Engels), zodat de werknemer deze (bij thuiskomst) aan de werkgever kan overleggen. Ook moet de werknemer tijdens zijn ziekteperiode bereikbaar te zijn voor de werkgever. Indien de werknemer zich op een vakantieadres bevindt, zal hij ook hier bereikbaar moeten zijn.

0 Reacties

Laat een reactie achter