Bel Weert: 0495 450122, Bel Roermond: 0475-400611 of stuur een e-mail: info@bonten-advies.nl

BTW in rekening brengen over verzendkosten?

BTW in rekening brengen over verzendkosten?

Er wordt steeds meer via internet verkocht. Voor veel ondernemers is het echter nog onduidelijk of er wel of geen BTW in rekening gebracht dient te worden over de verzendkosten, aangezien de ondernemer zelf géén BTW verschuldigd is over de verzendkosten.

De vergoeding voor goederen of diensten die u levert, bestaat over het algemeen uit verschillende onderdelen. Bij belaste goederen of diensten berekent u de btw over het totaalbedrag dat u uw afnemer in rekening brengt. Bij het totaalbedrag horen ook verzendkosten, reiskosten, telefoonkosten, verpakkingskosten (behalve statiegeld) en dergelijke. Zo dienen de verzendkosten op de factuur dus wel degelijk belast te worden met BTW.

0 Reacties

Laat een reactie achter