Bel Weert: 0495 450122, Bel Roermond: 0475-400611 of stuur een e-mail: info@bonten-advies.nl

Ook de echtgenoot moet toestemming geven bij verkoop woning

Ook de echtgenoot moet toestemming geven bij verkoop woning

Bij de verkoop van een echtelijke woning dient ook de partner die geen eigenaar is van de woning toestemming te geven.

Voorbeeld:

De heer Jansen heeft een eigen woning. Hij krijgt een relatie met mevrouw Pietersen. Ze komt bij de heer Jansen wonen en ze trouwen met elkaar. Na enkele jaren huwelijk wil de heer Jansen de woning verkopen. Aangezien de woning zijn eigendom is, is hij bevoegd de woning te verkopen. Er is echter wettelijk geregeld dat mevrouw Pietersen, die geen mede-eigenaar is van de woning, toestemming moet geven.

De toestemming dient al bij de ondertekening van de koopakte worden gegeven. Bij transport van de woning is dit te laat. Het is bij deze wettelijke regeling niet relevant of de partners in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden zijn gehuwd.

Indien er geen toestemming door de echtgenote wordt gegeven, kan deze de koop vernietigen

0 Reacties

Laat een reactie achter