Bel Weert: 0495 450122, Bel Roermond: 0475-400611 of stuur een e-mail: info@bonten-advies.nl

Verkorting verliesverrekening BV’s en dga’s

Verkorting verliesverrekening BV’s en dga’s

Het aantal jaar dat verliezen in de vennootschapsbelasting in de toekomst kunnen worden verrekend wordt verkort van negen naar zes jaar. Het kabinet is van mening dat als een bv er in zeven jaar niet in slaagt winst te maken er getwijfeld mag worden aan de levensvatbaarheid van de onderneming. Deze nieuwe maatregel gaat gelden voor verliezen vanaf 2019. Een verlies in 2019 kan dus uiterlijk in 2025 worden verrekend. Voor huidige verliezen blijft de termijn negen jaar. Dus een verlies uit 2018 kan tot en met 2027 met winsten worden verrekend.

De maatregel is identiek voor bv’s en dga’s. Voor dga’s wordt de voorwaartse (toekomstige) verliesverrekeningsperiode verkort in het aanmerkelijk belang (box 2).