Bel Weert: 0495 450122, Bel Roermond: 0475-400611 of stuur een e-mail: info@bonten-advies.nl

Voorkom eindheffing over onkostenvergoeding

Voorkom eindheffing over onkostenvergoeding

Veel dga’s ontvangen een vaste onkostenvergoeding van hun B.V. ter tegemoetkoming in bepaalde kosten. U kunt er onder de werkkostenregeling voor kiezen om de vaste kostenvergoeding onder te brengen in de vrije ruimte (1,2% van de totale fiscale loonsom). Het is dan niet nodig om de kostenvergoeding te onderbouwen. Maar als de vrije ruimte niet voldoende blijkt zult u eindheffing hierover moeten betalen.

Door te zorgen voor een onderbouwing van de vaste kostenvergoeding, kunt u voorkomen dat deze in de vrije ruimte van de werkkostenregeling valt. De kostenvergoeding kan namelijk onbelast blijven als uit die onderbouwing blijkt dat u de kostenvergoeding volledig gebruikt voor:

  • gerichte vrijstellingen, bijvoorbeeld reiskosten en zakelijke maaltijden;
  • intermediaire kosten: dat zijn kosten die u voorschiet voor de B.V.

U moet op vraag van de Belastingdienst de onkostenvergoeding kunnen onderbouwen. Leg goed vast uit welke kostensoorten en welke bedragen de vaste kostenvergoeding is opgebouwd en onderbouw dit met bonnetjes.

0 Reacties

Laat een reactie achter