Bel Weert: 0495 450122, Bel Roermond: 0475-400611 of stuur een e-mail: info@bonten-advies.nl

Subsidieregeling praktijkleren

Subsidieregeling praktijkleren

Als je als werkgever een praktijk- of werkleerplaats aanbiedt, kom je mogelijk in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren.

De hoogte van deze subsidie is maximaal € 2.700, – per praktijk- of werkleerplaats en is een tegemoetkoming voor de kosten die je als werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student.

 

Je komt mogelijk in aanmerking voor de subsidie als je als bedrijf of organisatie praktijkbegeleiding biedt aan bijvoorbeeld:

  • Een leerling van het vmbo die een basisberoepsgerichte leerweg volgt, ingericht als een leerwerktraject of entreeopleiding en in het 3e of 4e leerjaar van de opleiding zit;
  • Een student van een mbo-opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl);
  • Een student van een hbo-opleiding die is opgenomen in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs binnen de techniek, landbouw en natuurlijke omgeving, gezondheidszorg of gedrag en maatschappij;
  • Een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding;
  • Een leerling in het laatste jaar van het praktijkonderwijs (pro);
  • Bepaalde leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) in het kader van de beroepspraktijkvorming in het laatste schooljaar.

 

Voorwaarden

Voor de verschillende soorten opleidingen gelden ook verschillende voorwaarden.

Op Subsidieregeling Praktijkleren (rvo.nl) vind je alle informatie hierover.

Sowieso geldt dat je bedrijf of organisatie een erkend leerbedrijf moet zijn en dat er een geldige en ondertekende praktijkleerovereenkomst aanwezig moet zijn.

 

Aanvragen

De subsidie kan aangevraagd worden aan het eind van een school- of studiejaar, na afloop van de begeleiding.

Voor het schooljaar 2022-2023 kan de subsidie uiterlijk vrijdag 15 september aangevraagd worden.

 

Heb je het afgelopen schooljaar praktijkbegeleiding aangeboden aan één van bovengenoemde leerlingen of studenten en kom je in aanmerking voor de subsidie, dan kunnen wij deze voor je aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op, wij sturen dan aanvullende informatie en een formulier wat ingevuld moet worden waarna wij de aanvraag kunnen doen.

 

Wil je graag meer informatie of heb je onze hulp nodig bij het bepalen of je in aanmerking komt voor deze subsidie, kun je ook contact met ons opnemen.